Refleksologia on perinteinen hoitomuoto – vastaanotto Turussa

Vastaanottoni Refleksologia Peace on perustettu jo vuonna 2009, josta lähtien olen tarjonnut asiakkailleni laadukasta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävää vyöhyketerapiaa. 

Tutustu vyöhyketerapian historiaan sekä hoidon vaiheisiin ja ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin tilanteestasi ja siitä, miten voisin olla parhaiten avuksi sinulle.

Mitä refleksologia eli vyöhyketerapia on?

Refleksologia perustuu ikivanhaan hoitomuotoon, jota on käytetty eri puolilla maapalloa jo tuhansia vuosia. Se kehittyy jatkuvasti hoidoista saatujen havaintojen sekä kokemusten myötä. Sen avulla voidaan tehdä analyysi terveydentilasta sekä ennaltaehkäistä ja hoitaa erilaisia häiriö- ja sairaustiloja.

Koko kehon refleksologiassa eli vyöhyketerapiassa heijastealueita ja -pisteitä etsitään sekä hoidetaan kaikkialta kehosta. Teorian mukaan ihmisessä on 10 "vyöhykettä" eli energiakanavaa, jotka kulkevat pystysuunnassa läpi kehon päästä jalkoihin. Jokaisella elimellä, rauhasella tai kehon osalla on heijastealue vastaavalla jalkaterän, käden, korvan ynnä muun alueella.

Miten refleksologia hoitaa kehoa?

Käsittelemällä kipeitä heijastealueita käynnistetään elimistön oma paranemistapahtuma. Hoidon apuvälineinä käytetään käsien lisäksi hoitopuikkoja heijastepisteiden tarkemmaksi paikantamiseksi. Hoidon seurauksena elimistöstä vapautuu endorfiineja eli hyvän olon hormoneja, kehon energiavaraus lisääntyy ja terveyden taso nousee. Vyöhyketerapiahoito toimii parhaiten ennaltaehkäisevänä, kun kehosta löytyy omia voimia ylläpitää terveyttä. Usein vyöhyketerapian tueksi suositellaan myös ravinnon remonttia, sekä mahdollisuuden mukaan tarkistetaan elämäntilanne kokonaisuudessaan huomioiden alttius stressille.

Kenelle, miksi ja miten usein

Pitkäaikainen elimistön altistaminen huonoihin olosuhteisiin saa kehon voimaan huonosti.
Tunnettuja nykyajan uhkatekijöitä terveydellemme ovat hektinen elämäntapa, stressi, lisäaineet, epäterveelliset ravintotottumukset ja luontaisen kosketuksen puute. Keho alkaa viestittää huonovointisuutta esimerkiksi kivuilla. Viimeistään tässä vaiheessa on oikea aika pysähtyä ja alkaa huolehtia elimistön tarpeista.
Täydentävänä terveydenhoitomuotona vyöhyketerapia sopii kaikille, koska käsittely räätälöidään aina asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan. 
Vyöhyketerapia sopii erinomaisesti terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Refleksologialla on saatu hyviä tuloksia seuraavien ongelmien hoidossa:

stressin hallinta

uupumus

rentoutuminen

unettomuus

migreeni

tuki- ja liikuntaelinongelmat

aineenvaihduntaongelmat

kivun lievittäminen

lihaskireyden lievittäminen

hormonitoiminnan tasapainottaminen

verenkierron vilkastuttaminen

häiriintyneiden elintoimintojen tasapainottaminen

lapsettomuus

koliikki

allergiat

kuukautis- ja vaihdevuosiongelmat.

Hoitokertojen määrä ja tiheys vaihtelevat tarpeen mukaan. Jo 3–4 hoitoa antaa hyvän olon ja tuloksia. Useimmiten tarvitaan kuitenkin 12 hoitokerran toisto viikon välein tai jopa enemmän.

Hoito tapahtuu akuuteissa tapauksissa tavallisesti 1–2 kertaa viikossa ja kestää 1–1½ tuntia kerrallaan, sen jälkeen hoitokertojen väliä voi pidentää.

Hoitoreaktioista

Negatiiviset reaktiot menevät nopeasti ohi. Tavallista on, että olo tuntuu kevyeltä – ikään kuin akut olisi ladattu; nauti siitä. Hoitoa tehostavana apuna suosittelen Ecowayn lisäravinteita, jotka maksimoivat hoidon vaikutuksen. Lisäravinteiden ainesosat ovat luontaisia, eivätkä ne sisällä keinotekoisia ainesosia. Yleisiä reaktioita ovat muun muassa:

rentoutuminen

kehon toimintojen ja verenkierron aktivoituminen

aineenvaihdunnan vilkastuminen, kuona-aineiden poistuminen

kipu- ja särkytilojen lieventyminen

unen laadun parantaminen

stressinsietokyvyn kohoaminen

vastustuskyvyn kohoaminen

piristyminen

hyvänolontunteen lisääntyminen

vilunväristykset

lisääntynyt janon tunne ja/tai virtsaamistarve

limanerityksen lisääntyminen

uneliaisuus

tunnereaktiot, itkuisuus, ärtyisyys.

Tiesitkö?

Refleksologia eli vyöhyketerapia on luontaisterapeuttinen hoitomuoto, joka toistaiseksi ei kuuluu koululääketieteen piiriin. Luontaisterapiat eivät kumoa koululääketiedettä tai kilpaile sen kanssa – päinvastoin ne voivat täydentää toisiaan.

Hoito perustuu kansanlääkintään, käytännön kokemuksiin ja havaintoihin. Sen käytöstä löytyy viitteitä Kiinaan, Intiaan ja Egyptiin sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

Nykyinen vyöhyketerapia sai alkunsa 1920-luvulla USA:ssa lääkärien William Fitzegeraldin ja Edward Bowersin kehittämänä.

Tässä muodossa refleksologia tuli Suomeen 1900-luvun alussa Ruotsista, jossa sen tunnetuin kehittäjä oli Karl-Axel Lind.

Muista!

Mikäli käytät lääkkeitä tai olet saanut muita hoito-ohjeita lääkäriltäsi, mainitsethan niistä ennen hoidon aloittamista. Lääkärin määräämiin lääkkeisiin ja muihin hoitoihin emme tässä hoitosuhteessa puutu, vaan niistä on hyvä neuvotella oman lääkärisi kanssa.

innamatin

Ylläpidä terveyttäsi ja hyvinvointiasi! Varaa aika vyöhyketerapiaan/refleksologiaan Turussa.